Obiective Turistice

Desi centrul orasului Stuttgart a fost grav avariat in timpul celui de-al doilea razboi mondial, multe cladiri istorice au fost reconstruite, astazi, orasul se mandreste cu unele piese arhitecturale moderne.

Cea mai mare piata a orasului Stuttgart, Schlossplatz se afla la intersectia dintre zona comerciala a orasului, parcul Schlossgarten, cele doua palate centrale din Stuttgart, si principalele muzee si zone rezidentiale la sud-vest.

Cea mai lunga zona pietonala din Germania este Konigstrasse.

Ca obiective turistice a orasului Stuttgart se numara:

 • Biserica Stiftskirche : dateaza din secolul al 12-lea, schimbata in stil gotic in secolul al 15-lea, iar din anul 1534 este biserica protestanta. Dupa al doilea razboi mondial biserica Stiftsckirche a fost reconstruita.
 • Altes Schloss (palatul vechi) : cea mai mare parte a palatului dateaza din secolul al 15-lea, stilul ei fiind renascentist. Palatul Altes Schloss a fost reconstruit dupa al doilea razboi mondial.
 • Neues Schloss (palatul nou) : a fost finalizat in anul 1807, in stil baroc, reconstruit cu interior modern.
 • Konigsbau : a fost finalizat in anul 1850, in stil clasic, reconstruit dupa al doilea razboi mondial.
 • Markthalle : este una ditre cele mai atractive piete din lume. Arhitectul Martin Elsaesser a construit piata intre anii 1911-1914 pentru a inlocuii un depozit de legume ridicat de regele Wurttemberg in anul 1864. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, piata a fost distrusa si apoi reconstruita.
 • Hohenzollernschloss : este un palat plin de istorie, aflat la 50 km distanta de orasul Stuttgart. Palatul Hohenzollernschloss dateaza din secolul al 11-lea, se este considerata casa familiei Hohenzollern. Palatul este distrus, reconstruit si fortificat ajungand un edificiu plin de istorie.
 • Kunstmusseum (muzeul de arta) : ofera un fundal impresionant pentru colectia de arta importanta din Stuttgart.
 • Palatul Hohenheim : maretul palat a fost construit la marginea de sud a orasului, de Duke Carl Eugen van Wurttemberg, in secolul al 18-lea pe fundatiile unei foste cetati.
 • Muzeul Mercedes-Benz : muzeul aduce 120 de ani de istorie auto la viata. Arhitectura cladirii a fost proiectata pentru a reflecta scopul muzeului, care doreste nu doar sa prezinte istoia marcii Mercedes-Benz, ci si sa deschida noi perspective pentru viitor.
 • Muzeul Porsche : noul muzeu Porsche a fost inaugurat la inceputul anului 2009. Are un design indraznet, cantarind 35.000 de tone, aproape la fel de mult ca turnul Eifel din Paris.
 • Palatul Solitude : construita pe un deal la vest de Stuttgart, intre anii 1764 si 1775, a fost resedinta de vara a lui Duke Carl Eugen.
 • Gara din Stuttgart : construita intre anii 1914 si 1927, gara a dat orasului o fata noua si contemporana, dand centrului orasului Stuttgart o ambianta clasica.
 • Galeria de Stat din Stuttgart : extinderea spectaculoasa post-modernista a fost proiectata de arhitectul britanic James Stirling. Cele mai mari colectii din germania si cele mai impresionante lucrari de Picassa, Anselm Feuerbach, Caspar David Friedrich, Degas si Toulouse-Lautrec, Monet si Klee, precum si exponate contemporane de Joseph Beuys, atrag milioane de vizitatori in fiecare an.
 • Turnul de televiziune din Stuttgart : se afla la o inaltime impresionanta de 217 metri, situat pe Bapser Hoher, a fost recunoscut ca simbol al orasului mai mult de 40 de ani. Turnul a fost inaugurat pe 5 februarie 1956.
 • Weissenhofsiedlung : este unul dintre reperele principale ale arhitecturii moderne. Cladirea a fost construita in anul 1927 ca o expozitie organizata de federatia germana de lucru. Sub conducerea artistica a lui Ludwig Mies van der Rohe, 17 arhitecti din Germania, Olanda, Austria si Elvetia, au creat ceea ce a fost considerat un modfel exemplar de viata urbana moderna.
 • Wilhelma (gradina zoologica-botanica) : a fost ideea regelui Wilhelm I Wurttemberg de a crea un parca pus la dispozitia vizitatorilor prin decret regal in anul 1880. Dupa distrugerea parcului in timpul celui de al doilea razboi mondial, a fost restaurat si dezvoltat pentru a deveni o gradina zoologica si botanica

Datorita punctelor de atractie din Stuttgart, firmele de transport persoane desfasoara curse regulate din toata Europa cu destinatie catre orasul Stuttgart din Germania.

 

Cabinet Avocat Bucuresti