Universitatea din Stuttgart

universitate-hohenheimStuttgart este printre cele mai populare orase universitare din Germania cu un numar mare de studenti straini, reprezentand 22% din studentii de la universitatea din Stuttgart.

Orasul Stuttgart se afla in fruntea educatiei din Europa datorita universitatilor, colegiilor si academiilor care se bucura de o excelenta reputatie internationala de predare si cercetare. Din acest motiv studentii din intreaga lume aleg sa studieze la universitatea din Stuttgart, avand posibilitatea de a dobandii o educatie si o cariera de succes.

Firmele de transport persoane care efectueaza curse regulate cu destinatia Germania asigura studentilor straini transportul catre universitatea din Stuttgart.

Astazi, universitatea din Stuttgart este impartita in 10 departamente, 56 de specializari si 20 de programe de studii postuniversitare. Activitatile de cercetare ale universitatii din Stuttgart se concentreaza pe 8 zone interdisciplinare si 18 domenii de expertiza. Acestea fiind in domeniile tehnologiilor de modelare si simulare, material noi, sisteme complexe si concept tehnologice de comunicare si evaluare a tehnologiilor, energia durabila si mediul, mobilitate, proiectare, productie, design si tehnologia habitatelor durabile.

Stuttgart detine un dintre pozitiile de varf pentru educatie si formare in Europa bucurandu-se de o reputatie la nivel mondial pentru cercetare si predare.

O caracteristica importanta a orasului Stuttgart este combinatia cursurilor de studio de inalta tehnologie, orientate spre practica si cooperare stransa cu industria.

Universitatea din Stuttgart ofera si servicii speciale de consiliere pentru studentii straini.

Numeroase companii de exploatare la nivel international au sediul in Stuttgart, protejand astfel prosperitatea regiunii cu reputatia lor. Ei investescc mai mult de 13 milioane de euro pe zi in cercetare si dezvoltare, mai mult decat oriunde altundeva in Germania.

 

Cabinet Avocat Bucuresti