Weissenhofsiedlung

transport-persoane-Sinsheim-germania

 

Asezarea Weissenhofsiedlung din Stuttgart este una din reperele cele mai importante ale arhitecturii moderne. A fost construita in anul 1927 ca o expozitie organizata de federatia germane a muncii.

Sub conducerea artistic a lui Ludwig mies van der Rohe, 17 arhitecti din Germania, Olanda, Austria si Elvetia, au creat ceea ce a fost considerat un model exemplar de viata urbana moderna.

Terenuri construibile si de finantare au fost puse la dispozitie de orasul Stuttgart. Intr-o perioada de numai 21 de saptamani, au fost construite 21 de cladiri cuprinzand un total de 63 de apartamente.

Cei implicate in proiect au fost pionieii arhitecturii moderne, cele mai importante si avangardiste din lume: Mies van der Rohe ca director artistic al expozitiei, Le Corbusier, Hilberseimer, Scharoum, Max si Bruno Taut, Poelzig, Behrens, Oud, Stamm etc.

transport-persoane-Öhringen

Weissenhofsiedlung a fost o oglinda a schimbarilor sociale si cultural de-a lungul secolului 20, facandu-l un punct important de referinta de a privii dezvoltarea urbana a viitorului.

In ciuda deteriorarii din timpul celui de-al doilea razboi mondial, Weissenhofsiedlung este inca considerate a fi un ansamblu architectural unic pana in prezent.

Reputatia internationala a asezarii Weissenhofsiedlung atrage in fiecare an in jur de 30.000 de vizitatori.

Datorita firmelor de transport persoane care efectueaza curse regulate de autocare din tara si din afara tarii cu destinatia Stuttgart, este asigurat transportul turistilor in conditii optime de siguranta si confort.

Rezervari Online

Nu exista comentarii

Fi sociabil comenteaza si voteaza!

Cabinet Avocat Bucuresti